Mark van Olst
postduiven - Zwolle
Mark van Olst >
Welkom op onze site, op deze manier willen we u een kijkje geven achter de schermen bij het team Mark van Olst

Hoe het begon

Het
is zomer 1992 als Mark bij een klasgenoot op de boerderij aan het spelen is hij is dan 13 jaar oud. In een hokje zitten een paar tortel duiven en er zit ook een postduif in.
Samen besluiten ze het hokje te vertimmeren naar een duivenhok.

Opa van Olst heeft hier lucht van gekregen en ziet hier zijn kans. Hij heeft dan inmiddels al meer dan 25 jaar duiven gehad die hij toen heeft overgenomen van Mark zijn vader die toen hij op zich zelf ging wonen geen gelegenheid meer had om zelf duiven te houden. Opa is aardig op leeftijd en merkt dat het allemaal niet meer vanzelf gaat hij schakelt Mark in om op zaterdag het hok te komen krabben. De eerste zaterdag was het nog werk maar binnen een week was Mark om. Vanaf die tijd speelden ze onder de naam M van Olst.
Scannen0003Scannen0001Scannen0002
Kerkstraat Heerde 1994

1992 - 1996

Het was een hele mooie periode 4 jaar werd er elke dag naar de kerkstraat gefietst om de duifjes te verzorgen. s’morgens verzorgde opa de duiven en s’middags was het de beurt aan Mark. De resultaten waren best aardig en het was de leukste hobby die hij zich kon wensen. In die periode ging Mark ook elk jaar naar de nationale manifestatie waar ook een grote show was voor de jeugd. Hier werd zelf een 3e plaats behaald van heel Nederland. In 1996 komt er helaas een einde aan deze mooie periode, opa overlijd in de zomer van 1996 en Mark moet vanaf die tijd alleen de duiven verzorgen. Dit blijkt niet te doen s’morgens eerst naar de duiven dan naar school en weer naar de duiven, in die tijd begint Mark in zijn vrije tijd ook nog te werken. Er werd besloten om te stoppen, het kon helaas niet anders.

2009

Het is 2009 ruim 12 jaar na het verlaten van de duivensport, er ging geen week voorbij of er werd even op teletekst gekeken. Ook de beurzen werden ook bijna elk jaar bezocht.
Mark neemt het besluit dat hij weer moet beginnen met duiven, het kan niet langer zonder. Er word een hok geregeld bij een oude duiven kennis uit Heerde er worden duiven geregeld en Mark word lid bij P.V de Duif in Zwolle. Er worden 20 jongen gekocht bij de heer Tijink uit Almelo die besluit te stoppen. In eerste instantie worden die duiven gehaald om toch met de jonge duiven vluchten mee te kunnen doen. Wat hij dan nog niet weet dat deze duiven het heel goed doen! De heer Tijink heeft een stammetje op gebouwd uit duiven die hij in 1997 aan gekocht heeft bij Anton Ruitenberg uit zwolle. Hij kocht daar een paar zuivere van denabeele waaronder een kleinzoon van den wittenbuik. Met deze duiven worden regelmatig top 10 noteringen behaald. Ook komen er duiven van een duivenvriend uit Zwolle ook deze duiven gaan heel goed. Inmiddels zijn er diverse andere duiven bij gekomen prachtige stambomen maar deze zullen eerst getest moeten worden, de mand geeft hier het definitieve oordeel.

2010

Het is april 2010 de spanning stijgt. Je kunt je met de jonge duiven wel laten zien, maar ze moeten het als jaarling ook maar doen. De duiven komen direkt goed uit de startblokken en gaan door waar ze in 2009 mee gestopt zijn. Inmiddels zijn er 5 vluchten geweest en daarvan hadden we 2 maal de eerste prijs! Het blijven natuurlijk jaarlingen en de ene week komen ze super en de andere week zit je net na de top. We hopen dan ook dat we in 2011 een mooie ploeg weduwmannen hebben, en dat als op die vlucht die jaarling het net niet kan halen dat dan die oude rakker het overneemt en zich boven aan de lijst laat zien.View My Stats